poniedziałek, 21 kwietnia 2014


Życzenia ciepłe jak tchnienie wiosny,
składam wszystkim w ten czas radosny.
Niech wszystkie troski będą daleko,
a dobro płynie szeroką rzeką. 

Obfitych Łask i Błogosławieństw
od Chrystusa Zmartwychwstałego
oraz pełnych pokoju Świąt Wielkanocnych
z radosnym "Alleluja"



Moje mulinowe pisanki i nie tylko...


Raz dwa raz dwa :) próba foremki i wyszła babka tygryskowa :) 


a to pierwszy już umorusany degustator babeczkowy :) wkracza do akcji.


Babka tygryskowa :

5 jajek
1 i 1/3 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju (można nawet ciut więcej)
2,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka oranżady
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki 
zapach pomarańczy lub wanilii

Ja to wszystko ubijam jak na biszkopt na końcu dziele na dwie części do jednej dodaje 2 łyżki kakao do drugiej 2 łyżki mąki i wlewam do formy raz jedno raz drugie, można też w keksówce.


degustator rzeżuszce też nie przepuści :) w sumie to dobrze mieć smakosza od wszystkiego potem była jeszcze szyneczka z koszyczka i mini babeczka także wszystko przeszło bez zarzutu.





Postanowiłam przyciąć tuje a, że szkoda było gałązek wyrzucić ot taki wianek Wielkanocny powstał, a te drewniane zawieszki wylukane i kupione na starociach. 



A na koniec taki schodkowy stroik na szybko powstał.





Ten post to miał być wczorajszy ale cosik go zjadło po drodze więc będzie dziś. 
Pozdrawiam








2 komentarze:

  1. Ago, wprawdzie już po świętach, ale nie zapominajmy o oktawie świątecznej, a ta trwa tydzień, więc na cały tydzień wszystkiego dobrego i świątecznego życzę i pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję ślicznie za życzenia :) ja jeszcze troszkę klimatu Świątecznego czuje i mam zamiar nadrobić zaległości.

    OdpowiedzUsuń